sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Inspiraatiota etsimässä!

Olen etsinyt inspiraatiota meidän taloprojektiin täältä internetin ihmeellisestä maailmasta. Ja täältähän niitä ideoita löytyykin jopa siinä määrin, että saa oikein mukavasti päänupin sekaisin. Ajattelin koota yhteen tähänastisia ajatuksia ja suunnitelmia tulevasta kodista. 

Lähdetään liikkeelle kodin ulkokuoresta ja sen värimaailmasta. Aluksi meillä oli ajatuksena, että julkisivut olisivat väriltään tummanharmaita. Mutta jottei päätös olisi sentään liian yksinkertainen, olemmekin tainneet päätyä (ainakin tällä hetkellä) siihen, että kodin ulkoseinät sekä myös ikkunoiden karmit olisivat ulkoapäin mustia. Alla pari kuvaa täysin mustista taloista sekä meidän tulevista ulko-ovista. Pääovi sekä teknisentilan ovi ovat "kunnon" ulko-ovia.  Kodinhoitohuoneen ovet alakerran keittiön ovi sekä meidän makuuhuoneen parvekkeen ovi ovatkin sitten kokonaan lasiovia.

Kuva: www.pinterest.fi
Pääovi. Mustana. Skaala UO 115 S.
Kuva: www.skaala.com

Sitten portaiden pariin. Eli myös eteisessä sijaitsevia portaita on tullut jo jonkin verran mietittyä. Olemme saaneet tarjouksia vasta muutamista firmoista, jotka valmistavat portaita. Odotellaan vielä loppujakin tarjouksia ja sitten voidaan lyödä kenties jotain lukkoonkin. Aika selkeä ajatus meillä portaista kyllä on. Niiden tulee olla värimaailmaan sopivat sekä mahdollisimman kevyet. Kevyet niiden tulee olla sen takia, koska portaat ovat ison ikkunan edessä eteisessä. Luultavasti mustaa terästä ja puun yhdistelmää. Alla muutamia kuvia portaista, jotka sopisivat hienosti tulevaan kotiimme. 

Kuva: www.pinterest.com

Kuva: www.pinterest.com

Kuva: www.pinterest.com

Mitenkäs lattiat? Lattiamateriaaleja olemme myös ehtineet hieman jo miettiä. Meille on luultavasti muuttamassa myös koira, joten lattian on oltava sen mukainen. Kodinhoitohuoneeseen, pesuhuoneeseen sekä vessoihin tulee laattalattia. Martti ehdotti muiden tilojen lattioiden materiaaliksi vinyylikorkkilattiaa ja siitäkös tämä neiti kauhistui?! APUA! Kunnes... tutkin asiaa hieman tarkemmin, hengittelin rauhallisesti ja sain todeta, että vinyylilankku saattaakin olla materiaalina todella järkevä valinta. Myöskään hinta ei ole aivan päätä huimaava.

Tässä joitakin vinyylilankkulattian plussia: 
 • Vinyylilankku on uuden ajan lattiamateriaali, joka näyttää puulattialta. 
 • Materiaali: 100% uutta PVC:tä.
 • Vedenkestävä, erinomainen keittiöihin ja eteisiin.
 • Monipuolisuus, suositellaan kaikkiin kodin kuiviin tiloihin.
 • Vaimentaa kopinaa ja muita ääniä
 • Sopiva myös allergikoille: ei tuota formaldehydi-päästöjä ja on lisäksi anti-bakteerinen.
 • Soveltuu asennettavaksi vesikiertoisen ja valun sisällä olevan lattialämmityksen kanssa.
Noh, kuvat kertovat oleellisen. Värivaihtoehtoja on olemassa paljon. Eivätkä ainakaan nämä kuvat ole sen mukaisia, mitä sana vinyylikorkkilattia sai aikaisemmin mun mielessä pyörimään.

VINYYLILANKKU CELLO 5MM KL34 R014 PEARLY GATES 2,21M2
Kuva: www.k-rauta.fi

VINYYLILANKKU CELLO 5MM KL34 R023 ANCHORAGE 2,21M2
Kuva: www.k-rauta.fi

Olohuoneeseen meille tulee tyylikäs nopeasti lämpöä luovuttava kevyttakka. Väriltään tietysti musta ja mahdollisimman suurella lasiluukulla. Näitäkin on tarjolla useissa eri väreissä ja malleissa. Mutta esimerkiksi nämä kaunokaiset sopisivat tulevaan olohuoneeseemme paremmin kuin hyvin. 

VALMISTAKKA VARDE AURA 11
Kuva: www.k-rauta.fi

Kuva: www.pinterest.com

Keittiötä ollaan myös pohdittu ja se luultavasti tulee olemaan värimaailmaltaan mustan, valkoisen ja puun yhdistelmää. Tai jo(i)takin niistä pelkästään. Keittiön valinta saa kyllä mulle aikaan harmaita hiuksia! Meillä keittiö ja olohuone ovat yhtenäistä tilaa, joten kaiken pitää sopia harmonisesti yhteen. Meille on tärkeintä, että keittiö on toimiva, pelkistetty ja selkälinjainen. Alla kuvia ihanista keittiöistä. 

 • Kuva: www.pinterest.com

Kuva: www.pinterest.com

Kuva: www.pinterest.com

Kuva: www.pinterest.com

Lisäksi olimme ajatelleet, että ikkunoiden karmit olisivat rohkealla päätöksellä sisäpuolelta mustat. Tai niin mä olin ainakin ajatellut. Aina siihen asti kunnes mun siskon mies sanoi, että "EEEiii mustia ikkunan karmeja!". Silloin taisin luopuakin siitä ajatuksesta. Hetkellisesti. Kunnes... olen kuitenkin tullut taas yllättäen toisiin ajatuksiin. On tämä sellaista soutamista ja huopaamista että! 😆 Mielestäni valkoiset ikkunan karmit ovat jotenkin tylsät. Mustat ikkunan karmit taas kehystäisivät upeasti ikkunista avautuvaa maisemaa. Mielestäni se myös yhdistäisi näitä pohdittuja sisustusmateriaaleja yhteensopivaksi kokonaisuudeksi. Musta, valkoinen ja kaunis puun väri olisivat päävärejä tässä tulevassa töllissä. Ne ovat perusvärejä, joihin on helppo yhdistää sitten muita väriä tuovia elementtejä. 

Siinä inspiraatio postausta kerrakseen! Huh! Mulla tuli jo suonenveto sormiin tästä näppäilystä! Hah! Kommentoikaa rohkeasti jos mieleen juolahtaa jotain ja jakakaa ihmeessä omia kokemuksia näistä vaikeiden valintojen teoista.

Ps. Saa myös suositella eri firmoja koskien esimerkiksi keittiöitä, materiaaleja, takkoja, portaita ja niin pois päin. Kaikenlaiset kokemukset kiinnostavat täällä päässä! Vertaistukea. Kiitos jo etukäteen, jos joku rohkenee kirjoittamaan. 😊


4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja suunnitelmia! Varmaankin siksi, koska meilläkin on samanlaisia :D Meidän talo siis maalataan tummanharmaaksi/mustaksi ensi keväänä, keittiö on mustaa+puuta... ja niin, on meillä vinyylilankkukin lattiamateriaalina. Vinyylilankkua suosittelen erittäin lämpimästi! Minäkin mietin mustia ikkunankarmeja sisäpuolelle, mutta en sitten rohjennut. Ikkunoiden ulkopuolinen sisäosakarmi (? mikä lieneekään oikea nimitys, anyway tuo ulompi, joka näkyy sisälle) on kuitenkin tummanharmaa ja sekin kehystää ihan mukavasti :)

  Juuri eilen muuten ihastelin Gradon portaita ja harmittelin, kun meillä ei ole yläkertaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Mukavaa kun kommentoit. Hyvä kuulla, että suosittelet vinyylilankkua. Ei oo yhtään huono vaihtoehto se. Katsotaan mihin sitten lopulta päädytään. Kivan näköinen koti teillä kun blogiasi lueskelin. 🙂

   Ja juu... nuo Gradon portaat on kyllä upeita. Itekkin aina niitä ihastelen. 😍

   Poista
 2. Meillä on tummanharmaat karmit sisäpuolellakin ja en ole katunut hetkeäkään! Tuo sinun ajatuksesi siitä että valkoiset on tylsät kuvaa aika hyvin minunkin ajatustani siitä, ja tylsät olisivat olleet :) Nuo tummanharmaat antaa juuri sopivasti ryhtiä ja kehystää maisemaa.

  Ihania suunnitelmia teillä, tsemppiä rakentamiseen ja valintoihin!

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla kokemuksia noista tummista ikkunan karmeista koskien juurikin sisäpuolta. Mä luulen, että meille tulee mustat ikkunan karmit myös sisälle, jos vaan pidän pintani ja uskallan niinkin radikaalin päätöksen tehdä. Toivottavasti ei mene pupu pöksyyn! 🐇

  VastaaPoista