maanantai 9. tammikuuta 2017

BOOM! Nyt räjähti!

Tunnetko saman ruudin hajun ilmassa kuin minä täällä? Kohta tunnet. Tässä nimittäin hieman kuulumisia meidän tontilta. Tontilla tehdään siis edelleen maanrakennustöitä. Se onkin yllättävän paljon aikaa vievää touhua. Mä kun kuvittelin, että talon voi rakentaa mihin vain. Sen kun alkaa kasaamaan hirttä hirren päälle. Ei, ei. Eihän se niin mennytkään. Tontilla jouduttiinkin räjäyttämään kalliota hieman enemmän kuin aluksi kuvittelimme (lue kuvittelin). Tämä tietysti aiheuttaa aina myös lisäkustannuksia.

Jotenkin mua huvittaa se, miten mä maanrakennushommien alkuaikoina raahasin siellä ympäriinsä kaikkia mahdollisia isoja ja pieniä puiden oksia hienoon somaan kasaan tontin reunamille. Taisi olla hieman turhaa hommaa. Kaivurikuski sai varmasti hyvät naurut mun touhuista. 😆

Menin tässä yksi päivä käymään tontilla ja ajattelin, että ehkä nyt siellä näyttäisi jo melko valmiilta. Kuvittelin siellä olevan nyt siistiä ja tasaista. Noh. Tämä näky siellä oli vastassa kun paikan päälle kompuroin. Tässä kuvia ruudin hajun ja kivimurskan keskeltä.

Iso kivikasa.

Lisää kivimurskaa.

Räjäytysmattoja.

Eikö tosiaan näytä siistiltä? Heh. No nyt on räjäytykset tehty. Meidän räjäytystyöt suoritti laadukkaasti Louhintaliike Mäkinen Oy. He tekivät räjäytystyöt asiantuntevasti ja ammattitaidolla. Lisää heidän palveluistaan voit lukea täältä.

Seuraavaksi kaivurikuskilla riittääkin hommia saada nämä kivenjärkäleet johonkin järjestykseen. Niitä käytetään muun muassa tienpohjan tekemiseen sekä tasoittamaan pihan korkeuseroja. Sen jälkeen alkaakin perustuksien tekeminen. Perustuksien tekemiseen palaan myöhemmin kunhan saadaan tontti siihen kuntoon, että perustuksien teko voi alkaa. Sitä odotellessa! 😊 Ei muuta tällä erää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti