maanantai 17. heinäkuuta 2017

Täydellinen musta maali

Tänään oli se päivä kun aloitettiin tulevan kodin maalaushommat! Käytiin raksalle lähtiessä ostamassa K-raudasta oikein kunnon maalisudit. Samanlaiset tottakai. Tiimisudit. Maalipurkit olivatkin jo paikan päällä olleet hyvän tovin odottamassa tätä päivää. Jossakin autotallin uumenissa.

Raksalle saavuttuamme Martti aloitti erinäiset valmistelut maalaushommia varten. Hän kylmän rauhallisesti sekoitteli maaleja... kaikessa rauhassa... mä taas tuijotin Martin touhuja sivummalta jännityksestä jähmettyneenä ja sydän rinnassa jyskyttäen. Me oltiin valittu meidän tulevan kodin ulkomaalin väriksi musta. Juu, luit oikein. Juurikin se väri musta, mitä kaikki kauhistelivat sen kuullessaan. "Meinaatteko te oikeasti maalata teidän talon mustaksi?! Oletteko ihan varmoja? Kannattaisko miettiä vielä?".  Nuo lauseet taidettiin kuulla niin monta kertaa, että ne maalipurkit saivatkin sitten odottaa aikansa autotallissa käyttöönottoaan. Kunnes tänään oli tullut viimein se päivä, jolloin oli aika kaivaa rohkeasti maalipurnukat esille ja kastella sudit kohtalokkaasti maaliin... 

Virtasen 4 öljyn laatumaali. Suosittelen! 

Maaliksi me valittiin Virtasen 4 öljyn laatumaali, joka on suojannut meidän suomalaisten koteja jo yli 50-vuotta. Maali ei sisällä akrylaatti- tai muita muovisideaineita. Se ei sisällä myöskään alkydisideaineita. Maalia voin todella kehua monestakin syystä! Maali on suhteellisen edullinen ja sillä on todella hyvä ja kevyt maalata. Maali levittyy kuin unelma eikä valu eikä roisku ympäriinsä. Maali sopii hyvin erilaisten pintojen päälle ja sillä on todella pitkä uusintamaalausväli. Karkeasti sanoen yksi maalikerros takaa kymmenen vuoden kestävyyden. Maalien sävyt sopivat hyvin suomen luontoon. Lisäksi maalit sisältävät vielä bonuksena UV-suojan. Hengittävän maalin ansiosta puu säilyy hyvänä eikä maali hilseile. Jopa meikäläinen, joka en ole koskaan maalannut, koulun puutyötunnilla maalattua linnunpönttöä lukuunottamatta, onnistui maalaamaan kaunista ja siistiä jälkeä. 😊 Lisää Virtasen maalitehtaan maaleista voit lukea täältä.

Maalari maalasi taloa. Sutii sutii! Jaksaa jaksaa! 

Kaunista. ❤

Jo ensimmäisestä sivellyksestä lähtien sykkeeni taisi rauhoittua ja pystyinkin huokaisemaan helpotuksesta... väri on aivan täydellinen. Väri on musta, muttei liian musta. Väri elää luonnon ja valojen mukaan. Se näyttää välillä täydellisen mustalta ja välillä tumman harmaalta. Välillä se taas heijastaa kaunista hiilenmustaa sävyä... väriä on vaikea kuvailla. Se kauneus täytyy itse nähdä ja kokea! ❤ Nyt jopa mustaa väriä aluksi kauhistelleet ovat joutuneet myöntämään tämän värin olevan kertakaikkisen UPEA! 

Siinä hieman tarinaa meidän uhkarohkeasta maalausurakasta. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kyselkää ihmeessä, jos haluatte tietää jotain lisää meidän maalaushommista tai ihan mistä vain muustakin!

Aurinkoista viikkoa kaikille lukijoille ja kävijöille! 😊💛

13 kommenttia:

 1. Hei, sama maali tulossa meille, kunhan talo ensin tulee pystyyn �� käsittelittekö hirsiä ennen maalausta homeenestoaineella tmv? Väri on kyllä upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Hienoa kuulla! Itse ainakin ollaan maaliin ja väriin ihan super tyytyväisiä! :)

   Kyllä vain! Käsittelimme hirret ennen maalausurakkaa homeenestoaineella. :)

   Poista
 2. Hei. Eksyin blogiin sattumalta. Kiva löytää uutta luettavaa! Meillä on samat aikeet ja yhtäpaljon ollaan saatu kuulla ihmettelyä sävyn valinnasta. Tsemppiä koko projektiin! Meidän projekti löytyy täältä: kotonahemma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva, että eksyit tänne. Täytyypi tutustua teidän projektiin! Tsemppiä teillekin tähän ihanaan ja kamalaan rakennusprojektiin! :) Mukavaa kesää!

   Poista
 3. Onpa upea sävy, osaatko sanoa maalin värikoodia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Niin on. 🙂 Maali on Virtasen maalitehtaan 4 öljyn laatumaali ja väri musta. Kannattaa katsastaa tuolta http://www.virtasenmaalitehdas.fi/tuote/virtasen-4-oljyn-laatumaali/ 🙂👍

   Poista
  2. Oliko teillä joku pohjamaali tms.? Tiedätkö soveltuuko jos on talotehtaan pohjamaalattu?

   Poista
  3. Hei! Ei ollut meillä käytössä mitään pohjamaalia. Ainoastaan homeenestoaine. Kannattaa kysyä suoraan Virtasen maalitehtaalta, he osaavat neuvoa kyllä. ☺👍

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Virtanen ei suosittele käytettäväksi mitään pohjamaalia.
  Silloin kun Virtasen öljymaali (4 Öljyn Maali) on maalattu kuivaan Virtasen Homeentappajalla käsiteltyyn ja sitten kuivuneeseen puuhun, maali pysyy kiinni. Jopa niin hyvin kiinni, että meillä ei ole tiedossa yhtään hilseilytapausta.
  Samalla tavalla se pysyy kiinni muissakin maalausalustoissaan - hilseilemättä ja pitkään!
  Niin monia hilseileviä maalipintoja nähneenä väitän että yhtään parempaa, tai edes yhtä hyvää tartuntaa alustaansa ei millään ulkomaalilla ole.

  Terveisin Mauri Mikola Virtasen Maalitehtaalta

  (Äskeiseen viestiin tuli paha kirotusvihre, siksi poistin sen)

  VastaaPoista
 6. Puuseinät olis muuttunut harmaiksi, ja mustiksi sellasen 100v kuluttua jos jättää maalammatta :)
  Tuossa naapurkylässä on yksi talo jota ei ole koskaan maalattu seiniä, ovat jo melko mustia..
  Mutta öljymaali kyllä parempi, vähentää varsinki auringonpuolella auringon aiheuttamaa rapautumista.

  VastaaPoista