keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Kaunis tekninen tila

Kun lähdetään luonnostelemaan sitä omaa unelmien kotia käydään läpi monenlaisia asioita. Yksi- vai kaksikerroksinen talo? Vai peräti kolmekerroksinen? Kuinka monta makuuhuonetta tarvitsemme? Mihin tiloihin haluamme panostaa? Iso keittiö ja olohuone? Entä kodinhoitohuone tai pesutilat? Sauna? Tärkeitä pohdittavia ja päätettäviä asioita on runsaasti. 

Jossakin vaiheessa suunnittelua täytyy myös ajatella sitä, mitä erilaisia teknisiä laitteita taloon tulee. Tätä asiaa kannattaa miettiä oikeasti jo hyvissä ajoin. Tekniset laitteet ovat tärkeitä, jotta asuminen on mukavan huoletonta ja mieluusti myös edullista. Jonnekkin nämäkin laitteet pitää sijoittaa. Hyvin suunniteltu tekninen tila on tärkeä, koska ennemmin tai myöhemmin näiden teknisten laitteiden huolto- ja korjaustoimenpiteet tulevat väistämättä eteen tulevaisuudessa. Helposti huollettavat laitteet pidetään suuremmalla todennäköisyydellä myös paremmin kunnossa ja sitä myöten käyttökustannuksetkin pysyvät luultavimmin paremmin kurissa ja hallinnassa. Tekninen tila voidaan sijoittaa päärakennukseen tai vaikka erilliseen varasto-/autotallirakennukseen. Molemmissa on varmasti puolensa. Meille tekninen tila laitettiin päärakennuksen yhteyteen omalla sisäänkäynnillä. 

Vaihtoehtoja tekniseen tilaan sijoitettaviin lämmöntuottolaitteisiin on paljon. On olemassa öljylämmitys, varaava sähkölämmitys, puulämmitys ja maalämpöpumput jne. Meillehän valikoitui helpolla päätöksellä juurikin maalämpö, josta olenkin kirjoitellut aikaisemmin jo täällä. Kaikissa teknisissä tiloissa on muitakin lämmitysjärjestelmän osia. Esimerkiksi kiertovesipumppu, erilaisia venttiileitä ja putkistoja sekä lämmönsäätöautomatiikkaa jne. Tekniseen tilaan voidaan sijoittaa myös muita laitteita. Siinäpä lyhykäisyydessään meidän teknisestä tilasta. Enempää en osaa näistä asioista kertoa. Sen verran menee yli ymmärryksen tässä päässä. Täytyy myöntää. 

Mutta! Jos haluat tietää lisää tästä aiheesta niin kerronpa jälleen, että meidän kaikki LVI-työt teki LVI-Nummelin ja sieltä herra nimeltä Juho Nummelin. Vahva suositus! 👍 Hänen puhelinnumeronsa on 040-5473035 ja heidät löytää myös Facebookista eli täältä. Rohkeasti vain vaikka soittoa suoraan hänelle sikäli mikäli mikään asiaan liittyvä on ajankohtaista. Alla vielä Juhon taidonnäyte siitä, miten on tehty siisti ja toimiva tekninen tila. Jos tekninen tila voi olla kaunis niin tämä on sitä! Katsokaa nyt vaikka! 😚👌Siinäpä kuvat meidän teknisestä tilasta. Eikö ollutkin kaunis? Ja se höpöttelyistä tällä erää taasen! Mukavaa viikkoa kaikille! 😊💜

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti